25 лютого 2015

Рідна мова - на всі 100!



Це твердження випробовували на практиці учні 5 класу ЗОШ №38. Приводом для зустрічі в обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки стало свято – Міжнародний день рідної мови. Тому сектор періодики влаштував дітям справжню мовну розвідку під секретною назвою "Твій пароль - рідна мова". Протягом такої лінгвістичної розвідки команда дівчат та команда хлопців змагалися, демонструючи свою спритність та знання з української мови. 



На початку учасники змагань дізнались 15 цікавих фактів про рідну мову. Наприклад, те, що наша мова входить до трійки найкрасивіших мов світу, що "Заповіт" Т.Г.Шевченка був перекладений на найбільшу кількість мов, а саме - 147, вперше почули про слова-паліндроми, які можна читати зліва на право, так і справа наліво та ще багато цікавої інформації.



А потім на команди чекало немало випробувань: перекласти на швидкість з російської на українську мову, пояснити значення відомих фразеологічних зворотів та продемонструвати неабиякі розумові здібності під час гри "Слова зі слова", в якій зі слова "телерадіокомпанія" було потрібно скласти якомога більше слів. Цей конкурс закінчився нічиєю. Отож, перемогла дружба та знання рідної української мови.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік