09 лютого 2015

Валентинка hand-made!

Саме таку назву мало засідання клубу сектору періодичних видань для дошкільнят «Пізнайко». На початку зустрічі клубівці дізнались про те, якими ж були перші валентинки.

Спочатку валентинки виготовляли вручну з кольорового паперу, фарб або кольорового чорнила. Кожен намагався зробити свою валентинку особливою і неповторною. І лише на початку 1800-х років з'явилися фабрики, які стали випускати перші чорно-білі валентинки. Але, не дивлячись на велику різноманітність вітальних листівок, найкращими завжди вважалися валентинки, зроблені своїми руками. Паперові валентинки часто обшивали шовком, прикрашали атласом або мереживами, обробляли пір'ям або квітами, а іноді навіть покривали золотом. На багатьох листівках також зображували янгола, Купідона, якого вважали талісманом дня Святого Валентина. Одні з найдивовижніших валентинок майстрували самотні моряки в епоху правління королеви Вікторії, які виготовляли їх з черепашок різного розміру. Маленькі і великі черепашки вони викладали у вигляді серця, квітів або інших символів свята закоханих, а іноді просто обробляли кольоровими камінцями і черепашками подарункові коробки, які в той час користувалися великим попитом. Нікого в наш час не дивує те, що одним з найголовніших символів дня Святого Валентина є серце.




Отож, бажаючих зробити власноруч валентинку у вигляді серця до Дня усіх закоханих виявилося так багато, що у секторі періодики цього дня, як-то кажуть, «яблуку ніде було впасти». І це зовсім не дивно, бо хто ж не хоче отримати у подарунок валентинку зроблену з любов`ю!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік