16 лютого 2015

На допомогу вимушеним переселенцям

Внаслідок проведення антитерористичної операції на сході України в містах та селищах по всій країні з’явилися тисячі мешканців східних областей, які полишили свої домівки в зонах конфлікту, побоюючись за своє життя та здоров’я. Так, в Херсонській області з’являються нові мешканці зі східних областей України. Бібліотеки вже почали працювати з переселенцями, щоб допомогти їм легше адаптуватися на новому місці.



15 лютого, в Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки розпочала свою роботу програма підтримки для мешканців східних областей. Перший захід пройшов спільно з Херсонським благодійним фондом «Софія».

Працівники головної дитячої бібліотеки Херсонської області радо зустріли маленьких майбутніх читачів та їх батьків. На дітей чекала подорож-екскурсія бібліотекою, інтерактивні заходи, перегляд на великому екрані мультфільмів та робота у відділі Інтернет-послуг. Діти мали змогу поспілкуватись з досвідченим дитячим психологом, Оксаною Станіславівною Дяченко, яка давала поради малюкам про те, як поводити себе з однолітками та завжди бути впевненим у собі.



Для батьків також були запрошенні практичні психологи, члени волонтерської ініціативної групи психологічної допомоги населенню в надзвичайних ситуаціях: Неннова Олена Василівна - практичний психолог, викладач кафедри теорії і методики виховної роботи КВНЗ "Херсонська академія неперервної освіти", координатор по роботі з сім'ями загиблих військовослужбовців, яка вже не перший рік на волонтерських засадах співпрацює з нашою бібліотекою.


та Колісніченко Ганна Василівна - практичний психолог, гештальт-терапевт.



Наприкінці зустрічі, яка тривала більше трьох годин, нові гості залишились задоволенні та пообіцяли завітати до бібліотеки наступної неділі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік