05 червня 2015

Експерменти розпочались!

У секторі періодичних видань стартували літні читання! Сьогодні перші читачі стали членами клубу журнального літа «Магія, фокуси, експерименти». Звичайно, перше засідання почалося зі знайомства з журналом «Смайлик» та його постійною рубрикою «Магія, фокуси, експерименти». А потім від теорії перейшли до практики!



Розминкою для малюків стали ігри з сірниками! Та не лякайтесь, ми ними нічого не підпалювали, а лише грали у логічні загадки! Наприклад, треба було із сірників викласти цифру 10, а потім перекласти один сірник так, щоб вийшла цифра 5! Потренувавшись, наші розумників з усім справилися!



Чи знаєте ви, як «вийти сухим з води»? Учасники клубу журнального літа вже знають, як це зробити! Для експерименту кожен отримав тарілку з водою та копійку. Завданням було дістати копійку не замочивши рученят! Спочатку це виявилось неможливим! Та не у нашому клубі! Виявляється, секрет дуже простий! Аби монетку можна було дістати не замочивши рук треба було узяти склянку, сполоснути її кип’ятком (не хвилюйтесь, цей ризикований маневр виконував бібліотекар). Після цього зразу поставити склянку догори дном на тарілку біля монети. І сталося ЧУДО: уся вода, яка була на тарілці опинилася у склянці. Як же склянці вдалося «всмоктати» усю воду? Після того, як склянку сполоснули кип’ятком, повітря всередині нагрілося і розширилося. Коли горяче повітря починає остигати, воно стискається і займає менше місця. Тому у склянці утворився вільний простір. І вода під дією атмосферного тиску «втягнулася» всередину склянки. Ось і весь секрет.



А наостанок бібліотекарі навчили малюків фокусу із вгадуванням монеток! І це лише початок! Стільки захоплюючих експериментів ще попереду!

Зустрічі клубівців будуть проходити кожен четвер о 14.00 протягом усього літа! Отож, наша дослідницька лабораторія чекає саме на вас!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік