26 червня 2015

Оберіг нашої державності

                                                 Я — українець. Є у мене право
                                                 На рідну мову та свою державу,
                                                 На гордий прапор золотисто-синій,
                                                 На щастя жити у такій країні.
Довгим, складним і тернистим був шлях до створення Основного Закону держави, і ось 28 червня 1996 року Верховна Рада прийняла Конституцію України.
Напередодні святкування 19-ї річниці Дня Конституції у відділі естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки зібрав читачів інтерактивний мистецький майданчик.
Учасники зустрічі поринули в історичне минуле, дізналися про першу у світі конституцію, автором якої був Пилип Орлик, та повернулися в сьогодення – пригадали за яким Основним Законом держави живемо нині, які є права, свободи та обов’язки людини і громадянина, що є символами України.

Діти, відповідаючи на запитання вікторини про символіку нашого народу, визначали, що поряд з Державними символами – Гербом, прапором, Гімном України  -  є і народні – калина, мамин рушник, пшеничне колосся, волошки в лузі. Виконання Гімну учасниками було дуже хвилюючим.
Переможцем у вікторині стала активна читачка  бібліотеки - Мяснікова Владислава. Вона й здобула "суперприз" вікторини - книжку "1000 фактів про Україну".

Мистецький майданчик зібрав справжніх  майстрів. Всі хотіли зробити свій внесок у спільну справу.

З Днем Конституції, рідна Україно!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік