26 листопада 2015

Бібліозанурення: нове покоління

Продовжується співпраця Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки і Школи гуманітарної праці Херсонської обласної ради.

26 листопада до бібліотеки завітали учні 6-а класу. Саме для них бібліотекарі розробили захопливий квест, що дав змогу дітям познайомитись з усіма відділами бібліотеки.

Спочатку діти об’єднались в команди: зелену і жовту, обрали капітанів. Кожна команда отримала свій маршрутний лист і вирушила в пошуках пригод. А темою бібліозанурення стало саме яблуко!

Під час квесту діти поринули в книжковий фонд усіх відділів і секторів бібліотеки. Дізналися, символом чого є яблуко, знайшли інформацію про три яблука, які змінили світ, з'ясували культуру вирощування яблук в Україні, знайшли «яблуко» Стіва Джобса, прочитали корисну інформацію у періодичних виданнях про вітаміни і мікроелементи, що містяться в яблуці.



У кожній команді завдання були абсолютно різними. Для їх виконання потрібно було звернутися до електронного каталогу бібліотеки, до енциклопедій, електронних книг, Інтернету.




Після проходження кожною командою свого маршруту, всі учасники проекту зібралися для спільного обговорення «яблучного занурення». Діти поділилися своїми враженнями та отриманими знаннями, згадали цікаві завдання, з якими вони блискуче впоралися.



І на завершення ігрової програми учні прикрасили символічне дерево «Занурення в бібліотеку» здобутими плодами!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік