02 листопада 2015

«15 камінь». Поетична експозиція Анатолія Марущака

Саме на таку незвичайну поетичну експозицію потрапили учні 9 класів СЗОШ № 30  в Херсонську обласну бібліотеку для дітей ім. Дніпрової Чайки. Дітям випала унікальна нагода поспілкуватися з відомим херсонським письменником, лауреатом Міжнародних і Всеукраїнських телевізійних фестивалів, членом Національного союзу кінематографістів, Національного союзу журналістів, Національного союзу письменників України, заслуженим журналістом України - Анатолієм Марущаком.


У першій частині заходу відбулося «експрес-знайомство», під час якого діти відгадали нашого гостя серед когорти інших відомих журналістів та телеведучих України, а пізніше переглянули цікаве відео про пана Анатолія та дізналися багато різноманітних цікавинок про нього.



Другий етап поетичної експозиції розпочався з цікавої вікторини про найвідоміші камені та кам’яні об’єкти у світі. Тож, діти разом із Анатолієм Петровичем згадали про Гору Рашмор, Стоунхендж, скіфських баб, Моаї, піраміду Хеопса, Сфінкса та Сад Роандзі. Після цього письменник розповів усім присутнім про символізм назви своєї збірки та продекламував найулюбленіші з-поміж «15 каменів» поезії.



Наступний етап заходу став сюрпризом і для Анатолія Петровича і для усіх учнів, адже бібліотекар читального залу Срібна Ірина Сергіївна підготувала пізнавальну інформацію про дорогоцінні та напівдорогоцінні камінці-талісмани кожного знаку зодіаку (певна частина з яких була представлена у ескпонованому саду Роандзі). А далі розповіла про цікаві книги бібліотеки, у яких можна знайти додаткову інформацію про камені.


Заключний етап заходу став дійсно показовим. Адже саме під час нього діти змогли продемонструвати свої знання. Спочатку, виконуючи творче завдання «Чорний ящик», учні відгадували назви відомих творів, пов’язаних з каменями за допомогою речей, які поетапно з’являлися з чорного ящика. Тож, діти пригадали таких авторів та їх твори:

  • Дж. Роулінг «Гаррі Поттер і філософський камінь»
  • О. Волков «Чарівник смарагдового міста»
  • В. Стефаник «Камінний хрест»
  • П. Бажов «Малахітова шкатулка»
  • О. Купрін «Гранатовий браслет»



Під час другого завдання діти відгадували назви творів, пов’язаних із каменями,  за допомогою цитат із цих творів. І це їм вдалося дуже добре.

Завершувався захід спільними побажаннями організаторів та учасників Анатолію Петровичу нових професійних досягнень, творчих злетів та нових збірок!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік