25 листопада 2015

День пам’яті жертв голодоморів

Напередодні Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій, який припадає на четверту суботу листопада, в Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки відбулась низка заходів.

23 листопада восьмикласники ЗНЗ № 4 стали учасниками літературно-історичного вечора «Ти кажеш, не було голодомору?..». Діти почули уривки із книги-меморіалу «Голод-33», вірші письменників: Дмитра Білоуса, Ігоря Проценка, Валентини Нижеголенко. Вразили сучасних підлітків відео-спогади людей, до яких доторкнулась кістлява рука голоду.



А 24 листопада до книгозбірні завітали учні ЗНЗ № 57 та гімназії № 20. У дітей була унікальна можливість дізнатись про наслідки голодомору в Україні та висновки американської Комісії дослідження Великого голоду.



Одним з перших художніх фільмів, який розкриває злочин сталінського режиму проти українського селянства, є картина «Голод-33». Цей фільм знято за мотивами роману Василя Барки «Жовтий князь». Уривок, який було переглянуто учням, яскраво продемонстрував, як бригада «червона мітла» «розкуркулює» бідних селян і вимітає все до останньої зернини.

На книжковій виставці також була представлена художня та документальна література, яка свідчить про геноцид українського народу під час голодомору 1932-1933 років.



Учасники заходів вшановували пам’ять жертв голодоморів хвилиною мовчання.


Бібліотекарі-ведучі заходу закликали учнів взяти участь у загальнонаціональній акції «Запали свічку», яка відбудеться 28 листопада о 16-00.


Завідуюча відділом обслуговування учнів 5-9 класів
Сломчинська Вікторія



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік