06 липня 2016

В ніч на Івана, та й на Купала красна дівчинонька долю шукала…

Коли сонце стоїть високо-високо на небі і щедрим промінням купає землю, а дерева, квіти та трави буяють розкішною зеленню, приходить до нас дивовижне прадавнє свято, яке в народі називають Івана Купала.



Щоб більше дізнатися про звичаї та обряди свята зібралися читачі відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки на фольклорні посиденьки.


Діти дізналися, що у ці дні відбуваються усілякі дива, наприклад, сонечко купає землю своїм промінням, зацвітає квітка папороті, переходять з місця на місце дерева та ще й розмовляють між собою.



А в основі купальських обрядів лежать культи вогню, води та рослинності. Тому з давніх-давен дівчата плетуть й пускають на воду вінки, щоб долю зустріти, адже юнак, який зловить вінок, може стати нареченим.



Ось і ми вирішили зробити віночки, щоб прикрасити ними купальське дерево – Маринку. До роботи включилися всі, навіть дорослі не втрималися. По секрету скажемо, що кожен повідав бажання своєму віночку. Тому будемо очікувати, коли вони збудуться.



Чарівне, неповторне свято Івана Купала вже сьогодні запалить купальські вогні по всій Україні!



P.S. Ще один мистецький пазл знайшов своє місце в літній бібліотечній палітрі 2016 року «Знаєш скільки справ у літа, їх усі не полічити».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік