13 жовтня 2016

Лицарі Таврійського краю

Немає в Україні людини, яка б не чула про козаків. Про них написано багато наукових книжок і художніх творів, знято фільмів. Про козацький рід і його ватажків говориться в урочистій пісні нашої держави – гімні України. Козаків можна побачити на парадах українського війська, їх зображення є на українських грошах та поштових марках. А про малого хлопця і дорослого парубка, що вміє відстояти свою честь і захистить слабшого, старого, жінку, у нас кажуть: справжній козак. Тому кожен рік 14 жовтня Україна відзначає День українського козацтва.

Відзначили це свято і у секторі періодики Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.


У незвичайну подорож безкрайніми Таврійськими степами Херсонської області запросили бібліотекарі учнів школи № 57 та №45 на інтелектуально-розважальну гру "Лицарі Таврійського краю".


Школярі поринули у дивовижний світ козацьких пригод. І це не вигадки. Бо колись, Херсонщина була місцем, де запорізькі козаки розташовували дві Січі. Саме тут засяяла зірка полководця Івана Сірка, нашим Дніпром ходив до Туреччини на дивовижних човнах легендарний гетьман Сагайдачний, тут пролягали шляхи і Богдана Хмельницького, і Костя Гордієнка і Дмитра Вишневецького!


Справжніми козаками і козачками відчули себе під час заходу хлопчики та дівчатка і захотіли ще більше дізнатися про лицарів Таврійського краю.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік