12 січня 2017

Скарби народної творчості



Казка навчає розуму, вчить любити й поважати старших, друзів, виховує в нас найкращі почуття. Без казки не буває дитинства: веселого, доброго, грайливого.



Тож до бібліотеки НВК № 15 завітали бібліотекарі відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки із бібліотечним уроком «Казка в гості поспішає». На уроці діти перших класів в ігровій формі дізналися, що таке казка, звідки вона до нас дійшла та багато інших корисних цікавинок. Учні розгадували загадки, змагалися у казковій вікторині, а також спробували свої театральні сили у казці «Рукавичка».



Українська народна творчість — це світ, поринувши в який, стаєш духовно багатшим. Усна народна творчість складалася віками і передавалися з покоління до покоління.



Для других класів відділ естетичного виховання провів захід «Скарбниця народної творчості» фольклорні посиденьки. Завдяки якому учні дізналися про скоромовки, прислів’я, загадки, пісні рідного краю. Позмагалися в кращій вимові скоромовок, вчилися виражати емоції казкових героїв, вправлялися у співі колядок та щедрівок, колискових та обрядових пісень.



Справжніми знавцями усної народної творчості виявилися саме другокласники.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік