30 січня 2017

В гості до Слоника

На черговому занятті розвиваючого клубу «Пізнайко» у секторі періодичних видань Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки бібліотекарі відчинили віконце у дивовижний і багатогранний зоосвіт. А допомогли в цьому журнали: «Веселые животные», «Филя», «Юний натураліст», «Колосок».

Говорили про найбільшу тварину суходолу.

Дуже товсті ноги має,
Тихо їх переставляє,
Височезний він на зріст,
Біля рота має хвіст!
Здогадалися? Це слон!


Зріст слона може досягати 4 метр, а вага – 7 тонн. Шкіра товста, голова велика з довгими висячими вухами. З верхньої щелепи стирчать два величезних бивня.

Ніс разом з верхньою губою утворює довгий і рухливий хобот – чудове знаряддя, з допомогою якого слон може повалити найсильнішого тигра, підняти з землі маленьку монету, навіть вийняти пробку з пляшки. Коли слон хоче пити, то наповнює водою хобот і переливає її собі до рота. Хоботом він бере і різну їжу. Слони харчуються тільки рослинами.

Дізнавшись багато цікавого про цю тварину, хлопчики і дівчатка вирішили створити справжнього гіганта з паперу.


Як робити слоника, розповів журнал «Умійко» та бібліотекар.
Знадобляться кілька аркушів паперу формату А4, бажано, яскравого кольору, папір білого кольору, канцелярський клей, увага, терпіння і наполегливість.


Вийшли ось такі симпатичні фігурки могутньої тварини.


В науці Фен-Шуй слон вважається дуже мудрим і щасливим. Він символізує сталість і надійність, а хобот слона здатний притягати процвітання й успіх у житло.

Тож, нехай ці слоники, виготовлені маленькими рученятами принесуть у родину щастя.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік