31 січня 2017

Зимові красунчики

В Херсон знову прийшли потужні морози: -16 для південних жителів це вже забагато. Мороз боляче щипається, люди спішать швидше заховатися у приміщення і не встигають помітити снігурів, які лише під час лютої зими перебираються у міста.


Ці червоногруді пташки з чорною шапочкою на голові ще раніше з’явилися у секторі періодичних видань Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки. А нещодавно снігурів побільшало – їх зробили «зачаровані» діти з допомогою мам та бібліотекарів.


На голівці в снігура чорна шапочка, на спинці начебто накинутий сірий фрак з чорним, гострим, довгим хвостом, на грудях і черевці червоний фартушок і червона сорочка. 



В останні роки цих птахів у містах України не видно, вони живуть у лісі, поки мають там вдосталь корму. Але спогади про холодну зиму і червоногрудих снігурів у ній, які сидять на обліплених інеєм гілках, залишилися в старших жителів нашої країни.

Снігурі – справжні зимові красунчики! А виготовити їх зовсім просто. Читайте тут http://xobd-news.blogspot.com/2017/01/blog-post_16.html

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік