понеділок, 16 січня 2017 р.

Вісники зими і першого снігу

На першому у новому році занятті розвиваючого клубу «Пізнайко», що працює у секторі періодичних видань Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, мова йшла про наших пернатих друзів.

Хлопчики та дівчатка дружно називали зимуючих птахів, впізнаючи їх за фото та відгадуючи загадки.

Взимку птахи потребують допомоги. Пташкам холодно і голодно…

І немає у них часу для співу, бо ж потрібно шукати їжу і затишне місце, щоб хоч трішечки зігрітись. Тому птахи наближаються до наших домівок в надії на порятунок.



Бібліотекар розповіла, як можна просто з підручного матеріалу виготовити годівнички, чому це потрібно робити і з чого складається зимове меню пташиного столу.

Цікавий факт: якщо годівниця протягом усього зимового періоду буде завжди наповнена, то від голоду можна врятувати більше 12 птахів!

Під час спілкування з’ясувалося, що дехто з дітей вже зробили вдома з татусями годівнички і прикріпили їх на дерева. Сподіваємось, що після нашого заняття їдалень для птахів побільшає, бо ж нагадуватиме про це вісник зими – птах, що дістав своє ім’я від слова «сніг» – снігур.

Маленькі «пізнайки» вчилися розфарбовувати малюнок незвичним способом: не фарбами, не олівцями, не фломастерами, а маленькими кульками з кольорового гофрованого паперу (можна з серветок).


Папір потрібно порвати чи порізати на дрібні шматочки, а потім розминати, скручувати кінчиками пальців, утворюючи грудочки.



Саме ними наповнюються контури малюнка: наносимо клей на основу виробу і кладемо зверху грудочки. Яке захоплююче заняття!


Техніка роботи досить проста, а роботи виглядають цілком ефектно. Вийшли барвисті і об'ємні картини. А найголовніше - малюки отримують задоволення в процесі роботи над ними і задоволені отриманим результатом.


Крім того, аплікація з скручених шматочків паперу розвиває дрібну моторику рук дитини, уважність та посидючість, стимулює художнє мислення, уяву.

Займайтесь творчістю з своєю дитиною.

Бережіть і охороняйте наших пернатих друзів! Підгодовуйте їх зимою, вони віддячать весною і літом, рятуючи від комах-шкідників зелені насадження та, радуючи нас своїм різноманітним мелодійним співом.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік