21 травня 2020

Долучаємось та навчаємось європейським цінностям

Упродовж  трьох днів фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки брали участь у онлайн-уроках до Дня Європи в Україні, організованих представництвом ЄС в Україні.
    
18 травня організатори презентували урок із загальною темою «Права людини - основа європейських цінностей». Урок провела Олена Дікова-Фаворська, доктор соціологічних наук, професор, засновниця та голова громадського об’єднання «Євроклуб» у місті Житомир. Вона представила на розгяд учасників веб-навчання актуальні проблеми ексклюзії та інклюзії в освіті, детально зупинилась на питаннях захисту прав дітей з особливими  потребами.

  
    
***
19 травня відбувся урок від Олени Арутюнян, директорки Центральноукраїнського державного будинку художньої та технічної творчості, голови Ради євроклубів Кіровоградщини, голови ГО «Молодіжний центр Кіровоградської області», голови комісії з гуманітарних питань Громадської ради при Кіровоградській ОДА у місті Кропивницький, яка презентувала тему «Лідерство і робота в команді – як це працює у сучасних умовах».
Пані Олена запропонувала по-новому поглянути на поняття лідерства, розуміння, хто такі лідери і які характеристики їм притаманні.


На онлайн - уроці ми визначилися зі своїми "сильними сторонами" та побачили перспективи їх використання.
Впродовж навчання засвоїли правило "4-х К": креативність, критичне мислення, комунікація, колаборація, та проаналізували деякі успішні проєкти  таких відомих лідерів, як Стів Джобс та Томас Едісон.
       
***
20 травня Людмила Таболіна – координаторка Асоціаціїї шкільних Євроклубів у м.Харків та спікер третього дня навчання - презентувала тему «Простір толерантності: на шляху до європейських цінностей». 

Пані Людмила нагадала учасникам історію запровадження Дня толерантності та основні принципи толерантності. Вона поділилася власним досвідом проведення різноманітних акцій і заходів щодо  відзначення міжнародного дня та ознайомила з декількома цікавими онлайн-платформами як для дітей, так і для дорослих.

Під час уроку спікерка використовувала онлайн-платформу menti.com для зворотнього зв’язку з учасниками уроку, на якій пропонувала відповідати на певні питання в режимі реального часу. Завдяки цьому ресурсу учасники висловили свою власну думку щодо таких питань:
  • Толерантність для мене - це…
  • Цінність, якою я пишаюсь…
  • Жінкам складно поєднувати свої професійні та сімейні обов’язки?

Усі отримані під час триденного навчання знання ми, звичайно, візьмемо на озброєння та будемо активно використовувати корисні ресурси у своїй роботі.
Хочемо подякувати Представництву ЄС в Україні за можливість долучитися до такого цікавого неформального навчання! 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік