27 травня 2020

Веб-ресурси для організації краєзнавчої роботи

27 травня працівники бібліотеки ім. Дніпрової Чайки взяли участь у обласному тренінг-семінарі на тему «Організація краєзнавчої роботи шкільних бібліотек з використанням тематичних ресурсів віддаленого доступу» для працівників бібліотек ЗЗСО м. Херсон, який бібліотека організувала у партнерстві з КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради.
Онлайн-робота відбувалась на платформі Zoom та об’єднала близько п’ятдесяти учасників – шкільних бібліотекарів. За програмою тренінг-семінару відбулась презентація нового курсу кінопедагогіки «Херсонщина в кадрі», зініційованого Херсонською академією неперервної освіти. Фахівці нашої бібліотеки із задоволенням відгукнулись на пропозицію долучитись у якості співавторів-розробників нового факультативного курсу.
Краєзнавчий проєкт адресованим старшокласникам, як факультативний цикл занять з обов’язковим медіакомпонентом. Метою проєкту є презентація життєвого шляху і творчих досягнень особистостей світового рівня в галузі кінематографу, що народилися або працювали на Херсонщині.
Далі на учасників тренінгу чекав огляд циклу авторських відеороликів «Література Херсонщини». Літературне краєзнавство у відеоформаті представила Юлія Чернієнко, письменниця, головний бібліотекар читальної зали бібліотеки ім. Дніпрової Чайки.

Про краєзнавчі веб-ресурси, створені за матеріалами, зібраними учасниками обласного партнерського проєкту «ПрофіКвест «В долонях степу і Дніпра» та медіа-гру «Херсонські ерудит-мандри» (серія «Ігри патріотів Херсонщини») говорила у своєму виступі завідуювачка інформаційно-бібліографічного відділу Ганна Новицька.
На завершення свого модулю в програмі тренінг-семінару працівники бібліотеки ім. Дніпрової Чайки подякували організаторам та учасникам за співпрацю у тренінг-семінарі та запросили колег до використання тематичних ресурсів нашої книгозбірні в організації краєзнавчої роботи шкільних бібліотек.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік