08 травня 2014

Пісенними дорогами війни

"Кто сказал, что надо бросить песни на войне?
 После боя сердце просит музыки вдвойне."

В. Лебедєв-Кумач


Учні 5-а класу Школи гуманітарної праці Херсонської обласної ради напередодні Дня Перемоги відвідали відділ естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки ім. Дніпрової Чайки. Діти познайомилися з пісенним мистецтвом Великої Вітчизняної війни.

Пісні з’являлися начебто у зовсім неслушний час, у найважчі і найтривожніші роки війни, але були такі значні, зігрівали в окопах, навіювали спогади про дім, коханих, і в них було стільки поезії та почуття. У багатьох бійців і командирів у кишенях гімнастерок, біля самого серця, разом з фотографіями рідних зберігались потерті блокноти з записами фронтових пісень. Вважалось, що фронтова пісня – це друга гвинтівка. 


 

Слухають діти пісні, які створенні під час війни, та розуміють, як це важливо було для бійців. Й донині вони хвилюють молодих людей, які не знали війни. Ці пісні стали класикою, увійшли до скарбниці музичної культури нашого народу. 



Минають роки, відлітають у вічність. Сплинуло багато часу, відколи замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов на нашу землю мир: довгожданний, вистражданий, оплачений найвищою ціною – ціною людського життя. Пам’ятаймо про це, бережімо мир, як запоруку нашого щастя і благополуччя .

Зі святом, з Днем Перемоги !

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік