05 травня 2014

З телебаченням на "Ти"

Саме під такою назвою відбулась зустріч-інтерв’ю з Тамарою Муравицькою, телеведучею ТВО "Скіфія" Херсонської обласної телерадіокомпанії у стінах Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки. Тамару Муравицьку як талановиту ведучу знають в обличчя багато херсонців, тому спілкування з такою людиною виявилась дуже щирим та цікавим. Вдячними слухачами та активними співбесідниками стали учні 9 та 10 класів ЗОШ № 32 та №16. 


Саме вони обирали про що говорити з пані Тамарою. Адже на екрані їм було запропоновано 6 категорій: "Тільки правда", "Стаття на швидку руку", "Робота + хобі", "Стандарт", "TV-реклама" та "Читацький батл". Тому, обираючи категорію, хлопці та дівчата самі стали співведучими такої зустрічі. У категорії "Тільки правда" пані Тамара щиро відповідала на особисті запитання. Наприклад, на запитання "Що б ви обов’язково взяли із собою у космос?" гостя відповіла: "Улюблену книжку, воду та фото своєї сім`ї". Категорія "Читацький батл" звела у словесному двобої двох хлопців. Їхнім завданням було протягом однієї хвилини одночасно говорити на тему "Навіщо читати". У розділі "Робота + хобі" пані Тамара розповіла, як вона почала працювати у "Скіфії", як нестримний потяг до творчості допоміг у створенні таких програм як "Театральне кафе", "Короткі зустрічі" з відомими людьми та, звичайно, про труднощі роботи ведучої -  підйоми о 3 годині ранку та секрети роботи телеведучої. 



Цікавою виявилась категорія "Стаття на швидку руку", за умовами якої троє бажаючих із глядацької аудиторії разом з Тамарою Муравицькою писали статтю на тему "Навіщо мені бібліотека?", доки усі інші переглядали кращі буктрейлери бібліотечного конкурсу "CD і читай!". Такий творчий квартет був дуже вдалим. У статті автори написали, що бібліотека потрібна для спілкування, знайомства з сучасними письменниками, з новими технологіями, адже у бібліотеці є і планшети, і електронні книги, і медіа-рідери. І, наостанок, зробили висновок, що бібліотека – це місце для комфортного читання та спілкування! Тому, ми сподіваємось, що таких приємних зустрічей буде ще більше у стінах Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки!

Михайлова Інна,
завідуюча сектором періодичних видань

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік