20 березня 2015

Завершення фестивалю «Поетичний камертон Ліни Костенко»

19 березня – особлива дата, насичена цього року значущими подіями у культурному житті Херсонщини, адже цього дня відбувся заключний етап та гала-концерт обласного фестивалю виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко», а також стартував Всеукраїнський тиждень дитячого читання.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання – традиційна акція, яка щорічно об’єднує усіх причетних до дитячої книги та читання: письменників і видавців, педагогів і бібліотекарів, юних читачів та їхніх батьків. Кожна бібліотека зустрічає дітей особливими святковими заходами: ігровими, розважальними, конкурсними, креативними за формою та змістом.

Цьогоріч на Херсонщині Тиждень дитячого читання проходить під девізом «Будь патріотом – читай українське!», а його важливою складовою стали змагання на краще знання рідного краю у рамках обласного інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини». 19 березня, під час гала-концерту Фестивалю, офіційно оголошено про початок Тижня дитячого читання у області – і стартував інтелектуальний турнір юних патріотів – учнів 4-9 класів.





Завершенням насиченої програми дня став гала-концерт фестивалю, до виступів у якому були запрошені відібрані компетентним журі лауреати першого і унікального в Україні обласного фестивалю виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко».

Приурочений саме до дня народження славетної авторки «Марусі Чурай», «Берестечка», ліричних і патріотичних поезій, Фестиваль стартував на Херсонщині 15 лютого - відбірковим етапом у районах та містах Херсонської області. Участь у Фестивалі взяли усі бажаючі віком від 12 років, і він проводився у п’яти категоріях, а саме:

  • вокалісти – виконання пісень на слова Ліни Костенко та зі спадщини Марусі Чурай
  • читці – декламування поезії Л.В.Костенко
  • автори віршів – за мотивами творчості поетеси
  • театральні колективи – інсценізації та композиції за творами Ліни Костенко
  • художники – ілюстрації до творів Ліни Костенко







У фінальній частині гала-концерту "Поетичний камертон Ліни Костенко" подяками Голови Херсонської обласної державної адміністрації було нагороджено організаторів фестивалю.

Начальник управління культури ХОДА відзначила особливу роль у організації фестивалю колектив Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки на чолі з директором - Бардашевською Анною Іванівною.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік