20 березня 2015

Краплинка-мандрівниця

Землю називають блакитною планетою тому, що має великі запаси води. Але забезпечити збереження чистої питної води – це завдання кожного жителя нашої планети.

Генеральною Асамблеєю ООН 22 березня було проголошено Всесвітнім днем води. Він вперше пройшов 22 березня 1993 року. З тих пір ця подія відзначається щорічно. А період з 2005 по 2015 року оголошено десятиліттям «Вода для життя».


У Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки відбулося екологічне свято «Краплинка-мандрівниця». Учасниками та головними героями цього дійства були вихованці дитячого садка № 41, а вдячними глядачами - учні 1 класу загальноосвітнього навчального закладу №16.





Агітбригада маленьких екологів розповіла, що кожен з нас повинен зробити якусь маленьку добру справу для збереження, охорони та відтворення водних ресурсів.

Адже Краплинка забила тривогу:

Поспішаю вам сказати –
людство в небезпеці.
Скоро чиста вся вода
зникне на планеті.

І Земля захвилювалась:

Не лякай мене, сестричко,
що ж робити без водички?
враз засохну я, зів’яну,
хліб родити перестану.


А тут ще й сміття розкидане на березі річки.



Діти разом з Бджілкою та Равликом вирішили:

Приберем сміття ми швидко,
щоб не скаржилась водичка.
Будем працювать завзято,
Подивись, як нас багато!




І з’явився ельф, який полив квіточки. Вони в свою чергу подарували всім танок квітів.
Краплинка вдячна малятам, що зробили так багато:

І прошу вас не забудьте
ви мою пораду мудру:
«Без води життя не буде,
Хай завжди це знають люди!»



То ж і ти, людино, долучись до справи. Хтось з Вас вчасно закриє кран на кухні чи у ванній кімнаті й тим самим збереже десяток літрів чистої води, інший – викине порожнюпляшку води не в річку, а в спеціальний сміттєвий контейнер, а дехто навіть очистить джерело, яке повністю замулене і може просто пересохнути спекотним літом. А що саме зробити Вам, хай підкаже ваше серце. Не відмовляйтесь від добрих справ, адже все що Ви зробите, повернеться Вам сторицею. Не будьте байдужими, не будьте осторонь.

Бережіть воду – піклуйтеся про майбутнє!

Подарунком для учасників свята була зустріч з улюбленими мультиплікаційними героями ФІКСИКАМИ та СМІШАРИКАМИ.


А також бібліотекарі відділу естетичного виховання познайомили школярів з книжковою виставкою на екологічну тему та провели екскурсію бібліотекою.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік