19 березня 2015

Найкращий читач - 2015

Сьогодні у стінах Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки з багатьох куточків нашої області та міста зібралися учні 6-8 класів для участі у обласному турнірі щорічного конкурсу "Найкращий читач  - 2015", який цього разу проходив у форматі Великої книги читацьких рекордів Херсонщини.

До складу обласного журі конкурсу увійшли:

Голобородько Ярослав Юрійович - літературознавець, доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри теорії і методики викладання гуманітарних дисциплін комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради, академік Академії педагогічних та соціальних наук, голова журі

Марущак Анатолій Петрович - директор ТВО «Скіфія» ХОДТРК, письменник, журналіст, заслужений журналіст України

Кравцова Юлія Андріївна - головний спеціаліст управління культури обласної державної адміністрації

Шибаєв Микола Ілліч - головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої освіти та інспекції навчальних закладів управління освіти і науки обласної державної адміністрації

Попова Наталія Федорівна - заступник директора Херсонської обласної бібліотеки для дітей з наукової роботи, координатор конкурсу у Херсонській області, секретар журі.

Журі за роботою

 На оцінку журі були подані дитячі твори - есе. В них учасники писали про книги, які були в їхньому житті, про їх власний шлях читання та про бібліотекарів, які відкрили їм надзвичайний книжковий світ. Найближчим часом усі ці творчі роботи будуть опубліковані на сторінках "Великої книги читацьких рекордів Херсонщини", а що вести цей літопис здобутків кращих читачів Херсонщини передбачається не лише в "альбомному", а й у веб-форматі, то ознайомитись із есе наших фіналістів зможуть усі бажаючі.

Також усі учасники, розділившись на аудиторії за класами, пройшли тести. У них діти повинні були дати відповідь на питання, що пов'язані з класичною та сучасною літературою.

Учні 6-х класів

Учні 7-х класів

Учні 8-х класів
Справившись з усіма завданнями, діти відправилися на незвичайну екскурсію бібліотекою. А точніше - у Бібліозанурення. Кожній команді була вручена карта із маршрутом занурення:
учні 6-х класів - "Яблуко"
учні 7-х класів - "Чайка"
учні 8-х класів - "Веселка".

Завдання, які діти виконували у кожному з відділів бібліотеки було пов'язане з ключовим словом квесту. А відповіді вони знаходили серед книжок, журналів та навіть на сайті нашої бібліотеки.






Але на цьому сьогоднішній день не закінчився, адже попереду на учасників Великої книги  читацьких рекордів чекають підсумкові результати їхніх змагань та оголошення переможців. Відбудеться це у концертній залі Херсонського музичного училища, після чого на учасників і гостей чекає гала-концерт обласного фестивалю "Поетичний камертон Ліни Костенко".



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік