03 червня 2015

Обласний фестиваль бібліотечних волонтерських бригад

3 червня о 10-30 в актовій залі Херсонського Палацу дитячої та юнацької творчості (вул. Чекістів, 2) відбулися показові виступи та церемонія нагородження лауреатів обласного фестивалю бібліотечних волонтерських бригад «KsVolonterFest-2015. Сходинка третя» - як підсумковий захід третього року реалізації обласної бібліотечної акції «П’ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку».


Вітання учасникам Фестивалю від Павла Олександровича Гавриша -
начальника управління внутрішньополітичної діяльності облдержадміністрації,
та Василя Степановича Загороднюка - голови обласної організації
Національної спілки письменників України.

До участі у Фестивалі цього року запрошені найактивніші волонтерські бригади із Великоолександрівського, Великолепетиського, Цюрупинського районів та м. Нова Каховка.

Ключова тема волонтерських виступів – читання, як захоплююче заняття та складова життєвого успіху.

Волонтерська бригада "Бібліоальпіністи"
Новокахоської міської бібліотеки для дітей

Волонтерська бригада "Паросток" 
Великолепетиської районної бібліотеки для дітей

Волонтерська бригада 
Великоолександрівської  районної бібліотеки для дітей

Волонтерська бригада «Бібліолешки»
Цюрупинської районної бібліотеки для дітей
Обласні фестивалі юних волонтерів читання в рамках обласної бібліотечної акції на підтримку дитячого читання, як правило, проводяться щороку у перші дні червня і приурочуються до Міжнародного дня захисту дітей. І кожного року діти-волонтери з різних районів області мають нагоду продемонструвати свою ерудованість, начитаність, артистизм.

Розрахований на п’ять років, цей проект спрямований на стимулювання дитячого читання з використання ідеї волонтерства: діти-підлітки залучаються до популяризації, реклами читання як цікавого, конкурентоспроможного в епоху телебачення та комп’ютерних ігор заняття для молодших школярів та дошкільників. Адже проблема дефіциту читання дітей та підлітків сьогодні все більш чітко усвідомлюється в суспільстві як фактор, що не тільки негативно позначається на інформаційній грамотності молодого покоління, на його готовності до самостійного оволодіння новими знаннями, навчання протягом усього життя, а й призводить до духовного зубожіння.

Під час святкового дійства відбулася також презентація Програми літніх читань «Канікули з книгою - 2015».

Продемонструвавши свої здібності на сцені, отримавши в нагороду не лише оплески глядачів, а й дипломи лауреатів фестивалю та книжкові подарунки від організаторів акції, волонтери вирушили до обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, для продовження роботи за програмою фестивалю.


Тут працівники бібліотеки підготували для них захоплюючий пізнавально-пошуковий квест у авторському форматі «БібліоЗанурення» та цікаву медіа програму.

Тим часом бібліотечні працівники мали нагоду взяти участь у професійному модулі «ПроЧитання дітям», переглянути та взяти участь у рейтинговому оцінюванні альбомів волонтерських бригад із дитячих бібліотек Херсонщини, представлених на виставці-конкурсі.

Святкову церемонію нагородження учасників фестивалю підготували і провели працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, за участю творчих колективів Херсонського державного будинку художньої творчості.




Більше фото на Фейсбуці.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік