вівторок, 1 вересня 2015 р.

Літо, до побачення! Здрастуй, рідна школо!

1 вересня – день особливий, свято, яке об’єднує всі покоління. Адже шлях кожної людини починається зі шкільної парти. Цей день відрізняється від всіх повсякденних яскравістю вражень, переживань та несподіваних зустрічей.


А для учнів 4-А класу гімназії №20 бібліотекарі відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки в цей день підготували патріотичне родинне свято «Це знамено рідне – злото й синява…»


На початку  діти зацікавлено слухають легенду про державні символи України.

"Давно-давно жила колись жінка. І було в неї три сини. Росли вони чесними, сміливими, дуже любили свою матусю. Підросли вони і вирішили піти у світ. Вирушив у дорогу найстарший син. Мати на згадку про себе подарувала йому золоту корону з трьома промінцями. Пішов син між люди. Як його назвали? (Тризуб). Настала черга середнього сина. Йому мати подарувала в дорогу синьо-жовту тканину. Своїми звитяжними ділами прославляв він свою матір. Яке ім’я одержав середній син? (Прапор). А там, де був найменший син, завжди лунала дзвінкоголоса пісня. Адже мати своєму наймолодшому синові подарувала красивий солов’їний голос. І одержав син за свій голос і величний спів ім’я Гімн."
А чи знають діти, як поети говорять про Україну, Прапор, Герб та Гімн?


О! Подивіться, в залі піднявся цілий ліс рук! Охочих розповісти вірші багатенько. Знають школярі і вірші про свою країну, і пісні, і загадки про Україну відгадали на раз!


Згадали також і народні символи нашого народу. Легенду про калину всі глядачі слухали, затамувавши подих.

Одним із народних символів є вишиванка - символ здоров’я і краси, щасливої долі і родинної пам’яті, любові і вірності. Вона завжди була в моді.

Дефіле у вишиванках стало родзинкою нашого свята. Маленькі учасники шоу проходили по подіумі під бурхливі аплодисменти і під щасливими поглядами батьків.

А на хоровод Дружби зібралося стільки бажаючих, що й місця у залі було замало.



Як пробудити в дитині почуття любові до Батьківщини? Саме «пробудити», тому що воно є в кожній душі, і треба його посилити точним, чистим тоном. Не можна змусити любити Вітчизну. Любов треба виховувати.


Бібліотекарі доклали всіх зусиль, щоб День Знань та перший урок став для школярів та їх батьків не просто галочкою в календарі, а запам’ятався яскравою, веселою, цікавою подією.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік