14 вересня 2015

Веселися, грай, книжки читай!

13 вересня Відділ обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів запросив своїх активних читачів для підведення підсумків літніх читань, які проходили в цьому році під назвою «Літературне сафарі, або Неймовірні пригоди мисливців книжковими сторінками». Протягом всіх літніх канікул діти перебували на полюванні, виконували завдання путівника, заробляли бібліотечні гроші – БІВи. І отримали в дарунок за свою працю ту книгу, котра найбільше сподобалась.

Кожен з учасників програми відчув себе справжнім мисливцем – адже треба було знайти і прочитати художній твір про певну тварину, розповісти про неї цікаву інформацію та намалювати малюнок.





Тому, як заведено у справжніх мисливців після вдалого полювання, ми з ними теж влаштували відпочинок – літературно-мисливські посиденьки і запросили до нашого імпровізованого мисливського будиночку.

Всіх гостей чекало багато розваг, байок, ігор та сюрпризів. А ще наші юні «книжкові мисливці» склали своєрідний «іспит» і довели, що стали справжніми профі у полюванні книжковими сторінками.


На дітей чекало 5 різноманітних випробувань: «Асоціації» - треба було впізнати по контуру тварину, яка зображена на малюнку; «Слідопит » - показати уміння відрізняти сліди тварин; «Показуха» - оригінально представити «впольовану тварину» так, щоб глядачі могли впізнати її; під час «Мисливських перегонів» мали проявити свою спритність, гнучкість, витривалість та винахідливість; «Казковий вернісаж» - треба було відгадати тварин, що зустрічаються в казках.


Також відбувся хіт-парад «Мій зоосад» - під час якого діти демонстрували «здобуті трофеї» - малюнки.

Насамкінець посиденьок кожен учасник отримав Сертифікат про присвоєння звання ПОЧЕСНИЙ БІБЛІОЄГЕР.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік