28 вересня 2015

Кожна мить наповнена вічністю…


25 вересня 2015 року видатному кінорежисеру і актору Сергію Федоровичу Бондарчуку виповнилося б 95 років…

Без перебільшення можна сказати: ім'я нашого уславленого земляка відоме шанувальникам кіномистецтва світового загалу.



Яскраві образи створив Сергій Федорович у кінофільмах «Тарас Шевченко», «Молода гвардія», «Отелло», «Адмірал Ушаков», «Кораблі штурмують бастіони», «Іван Франко», «Овід», «Отець Сергій» та багато інших. А першою роллю актора була роль Тараса Шевченка. Славу талановитому режисеру принесли створені ним художні фільми: «Доля людини», «Війна і мир», «Вони воювали за Батьківщину», «Степ», «Борис Годунов», «Червоні дзвони», «Ватерлоо». Кіноепопею «Війна і мир» закупили понад ста країн світу.

Незмірний талант Сергія Бондарчука, його незабутні образи хвилюють душі і серця людей декількох поколінь.


Примусили вони замислитися і старшокласників Херсонського вищого училища фізичної культури, які завітали на захід «Кіношкола Сергія Бондарчука» відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.



Зацікавлено слухали дівчата та хлопці про життєвий та творчий шлях режисера, із непідробним захопленням переглядали фрагменти кінофільмів. Фото та розповідь про приїзд у Білозерку Наталії Бондарчук – доньки актора -  викликала неабияке пожвавлення у старшокласників.

Великому майстру не судилося дожити до свого 95-річчя, але його творча спадщина, пронизана щирістю почутів, назавжди житиме у пам'яті людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік