11 листопада 2015

Орієнтир на ЗАКОН

Напередодні міжнародних свят – Дня дитини і Дня прав людини - у відділі естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки бібліотекарі призначили зустріч учасникам клубу «Феміда», який працює при Херсонському кооперативному економіко-правовому коледжі, та старшокласникам загальноосвітньої школи № 16. Гостем заходу була начальник служби у справах дітей Суворовської районної ради у м.Херсон  Л.Ф.Дюкар.



Ключовими словами зустрічі стали питання Права, Закону і Моральних норм. Але сьогодні  ці поняття спробували побачити з мистецького ракурсу.

Пригадали витоки історії ідеї прав людини, познайомилися з історичними змінами та визначили ціннісні пріоритети різних епох в галузі права, історією права в Україні.

Учасники заходу мали змогу перевірити знання юридичних термінів та  навіть побували у ролі детективів.

Учасники «Феміди» підготували аудіо та відеопитання на знання правових норм на прикладах з мультфільмів, кінофільмів, пісень, а бібліотекарі – з літератури.





Чим більше людей будуть знати про права людини і намагатися жити за принципами, які містять в собі правові норми, тим більша ймовірність того, що права людини стануть не просто ідеальною моделлю, але назавжди закріпляться в  реальності.

1 коментар:

  1. Чудовий вийшов захід, хоча часу для написання сценарію, створення презентації було обмаль. Дуже дякую Марії Олександрівні Франковській за віртуальний калейдоскоп, який об'єднав всі рубрики. Дуже дякую учасникам клубу "Феміда", їх керівникам за чудову підготовку. Дуже дякую Світлані Петрівні - шкільному бібліотекарю школи №16, яка допомогла справитись з фарс-мажорними обставинами та дев'ятикласникам цієї школи, які показали себе під час заходу якнайкраще. Дякую всім!

    ВідповістиВидалити

Додайте ваше ім'я та вік