12 грудня 2016

Право на кожний день

Правова просвіта школярів не буде повною без залучення до їхнього навчання батьків. Тому в рамках Тижня права відбулося чергове засідання «Школи батьків» - «Право на кожний день». Форма заняття - правознавча лоція, його підготувала співробітник сектора абонемента. Під час заходу говорили про такі звичні але важливі питання, передбачені Сімейним кодексом України: про рівність прав та обов’язків батьків щодо дитини, про відповідальність батьків за розвиток дитини як особистості.

Адже кожна дитина має право: на рівень життя, необхідний для фізичного, розумового, духовного, морального та соціального розвитку; на захист здоров’я та медично-санітарне обслуговування; на захист від поганого поводження, від відсутності турботи з боку батьків, або тих, хто забезпечує за ним догляд; на захист від жорстоких, нелюдських або принижуючих достоїнство людини видів поводження чи покарання; на захист від будь-якого покарання; на захист від сексуальних домагань; на проживання з батьками та на підтримку контакту з батьками у разі їх розлучення; на вільне віросповідання поглядів з усіх питань, що стосуються життя; на свободу думки, совісті, віросповідання; на особисте життя, на недоторканість житла, таємницю кореспонденції.
Діти, на жаль, в суспільстві найбільш уразливі і дуже часто, коли їх права порушують, стають соціально і психологічно дезадаптованими. І саме батьки, вчителі повинні цьому завадити.
Батькам наших читачів було представлено літературу, якою вони зможуть скористатися як задля самоосвіти і покращення успіхів у вивченні їхніми дітьми курсу «Правознавства», та в першу чергу, задля безпечного і захищеного життя їх сімей.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік