05 грудня 2016

Паперові ялинки

Папір чудовий матеріал, який легко згинається, ріжеться, скручується, з нього можна створити різні орнаменти, веселих звірят, птахів та риб. А у руках дитини папір ще й оживає, наприклад, журавель маше крилами, розпускаються квіти, злітає літачок!


Тож, недільного дня 4 грудня учасники Студії творчого самовираження «Мій світ» мали змогу познайомитися з різними властивостями паперу, історією його виникнення, першими фігурками оригамі. Все це можна знайти в журналах та книгах, які є у відділі естетичного виховання.


А майстер-клас по виготовленню новорічної ялинки для читачів відділу провів учень 46 школи Татаровський Дмитро. Діти дізналися, які новорічні ялинки можна ще виготовити самостійно.





Слово «оригамі» в перекладі означає «складання паперу». Саме мистецтво з’явилося майже тоді, коли і виник папір. Першими фігурками були ляльки, яких наділяли магічною силою, коробочки для подарунків та фігурки журавля. Є навіть легенда про паперового журавлика. У країнах Сходу журавель вважається символом любові, віри і надії. Люди здавна вірять, що, якщо зробити тисячу таких фігурок, а потім подарувати їх всім близьким і знайомим, то виповниться найзаповітніше бажання. Створювати оригамі потрібно тільки в хорошому настрої. Тож, батьки разом з дітьми зробили ось такі чудові ялинки.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік