02 грудня 2016

А казка є! Повірити лиш треба

Зовсім недавно у Херсоні народилась нова книга «Казки Херсонщини» – збірка фантастичних казок про історію нашого краю. А її день народження відзначали у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки.


На свято прийшли автори казок, читачі книгозбірні, школярі НВК ім. Т. Шевченка, НВК "Дошкільний навчальний заклад - загальноосвітня школа І ступеня - гімназія" № 7, ЗОШ №14, вчителі, вихователі, журналісти, бібліотекарі.

Бібліотечні казки, почувши новину, ще з ночі готувалися до прийому «юної панянки»: «…Бал потрібно готувати, щоб гостю гарно зустрічати…».



«…І казки все чепурились, шепотілись і крутились,
Веселились до світанку – не помітили і ранку».

Ох і балакливі ці казки! Всю інтригу розкрили.


Але ж вони не сказали, як називається новонароджена книга, не назвали головних героїв, автора.


Тому до слова запросили людину, яка знає все-все про нову книгу – Юлію Ситник. Вона є автором цього унікального проекту і автором трьох казок, головним редактором книги, ілюстратором розмальовок, дизайнером сторінок і обкладинки.

Юлія не тільки розповіла про проект «Казки Херсонщини», про те, як створювалась збірка, а й представила публіці авторів-казкарів.


А їх, окрім самої Юлії, шість: Поліна Єрохіна, Тетяна Гладиш, Наталія Андрощук, Ольга Густенко, Світлана Богдан, Алла Бойко.

Захоплюючим було розгадування кросворду, створеного за ігровими завданнями з новенької книжечки.


Розгадавши,  дізналися імена головних героїв казок. Це Таврик і Дніпрянка – славні херсонські дітлахи, «…що мандрують з перших днів фантастичними казками і дивують нас із вами. Вони край свій прославляють: про нього все вірші складають».


Таврік і Дніпрянка не змусили усіх довго чекати і завітали до нас на свято! Ці юні актори театральної студії «Чеширський кіт», що працює у відділі естетичного виховання ХОБД імені Дніпрової Чайки, театралізували фрагмент віршованої казки «Дива Херсонщини», автор Світлана Богдан.

Але справжньою несподіванкою на святі для всіх присутніх була пісочна анімація!



Вражаюче! Один сюжет змінюється іншим, і так без кінця. Ми наче побували в якійсь чарівній країні.


Дуже дякуємо за такий чудовий подарунок арт-студії пісочної анімації "Острів", талановитим майстрам Яні Косован та Юлії Маникіній.

Ось і познайомились ми з новою книжкою та з її творцями.

А казка справді є! Повірити лиш треба. Подивіться, як швидко подружилась наша новенька книжечка «Казки Херсонщини» з іншими бібліотечними казками.


Всі спішили сфотографуватися з «живими» казками і справжніми казкарями! Довелось ставати у чергу – всі разом не поміщались.


Присутні отримали не тільки велике задоволення від заходу, а ще й книгу в подарунок від автора проекту «Казки Херсонщини» – Юлії Ситник. І тоді вже почалась автографсесія.



Велика подяка від бібліотекарів, читачів, херсонців всім, хто причетний до цього унікального проекту. Бажаємо всім міцного здоров’я, щастя, натхнення.

І чекаємо нової книги )



Ангеліна Вєтрова,
завідуюча сектором періодичних видань 
Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки





Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік