01 грудня 2016

Пернаті друзі

Прийшла  зима. Занурились у сон земля, вода, дерева, кущі, трави. Багато тварин залягло в зимову сплячку. Добре тому, хто запасів багато назбирав.

А птахи сильно страждають взимку від холоду і голоду. Крижаний вітер гуляє, носиться між будинками і деревами, забирається і під густе пір'ячко. Не всидіти маленьким пташкам ні на землі, ні на гілці: холонуть лапки. Треба стрибати, літати, щоб як-небудь зігрітися. Ох, як важко їм доводиться! Але добре відомо: хто ситий, тому холод не страшний, тому ми повинні допомагати своїм маленьким, слабким пернатим друзям.


В цікавій ігровій формі про птахів розповіла бібліотекар діткам, що відвідують розвиваючий клуб «Пізнайко» сектору періодичних видань Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки. А ще запропонувала створити чудового лебедя з екологічно чистого природного матеріалу, який приємно пахне хвоєю. Здогадалися, що це?

Кожному з нас доводилося знаходити в лісі шишки. З них можна створювати незвичайні прикраси. Варто трохи пофантазувати і потрудитися.

Вислухавши всі поради бібліотекаря, хлопчики і дівчатка приступили до роботи.


Треба додати трохи пластиліну, попрацювати з ним, щоб у лебедя вийшла довга граціозно вигнута шия. Потім розфарбували лебедя білою фарбою, а дзьобик - червоною.



В процесі творчої роботи діти ще й пригадували, в яких казках, оповіданнях, мульфільмах зустрічається цей дуже гарний і благородний птах.


Ось який у дітей вийшов красивий білий лебідь.


Діти люблять майструвати з різних матеріалів, але з шишок їм подобається робити поробки найбільше. І саме таке заняття є захоплюючим способом розвинути в дитини фантазію, моторику рук і посидючість.


А яку поробку будемо робити наступного разу, ви дізнаєтесь, коли завітаєте до нас 11 грудня о 10 годині. Чекаємо на вас!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік