23 листопада 2012

Школа толерантності


23 листопада у Херсонській обласній бібліотеці для дітей пройшла зустріч з 4-класниками на тему «Краса та добро завойовують світ. Школа толерантності», присвячена До Міжнародного Дня толерантності.


Ведуча бібліотекар Олена Ліпкіна запитала учнів «Хто така толерантна людина?» І почула відповідь 4-класниці: «Це добра людина, яка вислухає друга до кінця і не переб’є його». Ведуча розповіла  дітям про міністра закордонних справ Франції Шарля Толерана, який жив у 18-19 столітті та залишався міністром при різних режимах. 



Потім ведуча запропонувала школярам подорож до Країни Добра. Поки учні віртуально мандрували, вони називали доброзичливі слова, відгадували загадки, згадували добрих і злих казкових героїв,  виправляли помилки в реченнях, співали відому пісеньку «От улыбки хмурый день светлей». А ще грали в парах – завданням було розкрити партнеру кулачок, не завдавши йому шкоди. Виграла пара дівчат, які не застосували сили: партнерка просто попросила подругу: «Відкрий, будь-ласка, руку». За кожний конкурс команди отримували долоньки з написами добрих і поганих людських рис. А в кінці подорожі учні приклеїли веселі долоньки з позитивними рисами на  планету Толерантності.
Оксана Гунько

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік