13 листопада 2012

Поет епохи динозаврів


12 листопада у залі Херсонської обласної бібліотеки пройшла зустріч з Наталею Крофтс – поетеса, яка виросла у Херсоні, а нині живе в Австралії нещодавно повернулась з Африки і своїми враженнями ділилась з дев’ятикласниками гімназії № 6 і школи № 27.
На зустріч прийшов і друг Наталії - Юрій Топунов - поет, бард, художник, завдяки якому херсонських художників знають в США, Росії, Австралії, Німеччині. За це він отримав премію «Герой нашого часу».


Модератор зустрічі Оксана Стремоусова запропонувала школярам відповісти на питання гри «Павутинка»: факти або вигадка з життя Наталії Крофтс – так чи ні? Тримаючи в руках клубок ниток, який переходив від одних учасників і до поетеси, учні дізнались, що
-            Наталя – лауреат більш ніж 20 міжнародних літературних конкурсів,
-            майстер відео поезії – нового жанру, який поєднує поезію та відеоряд,
-            поетеса вчилась і викладала в Оксфорді, в тих же аудиторіях, де свого часу викладав її улюблений письменник Джон Толкієн,
-            Наталя побувала в 56 країнах і в 7 з них жила,
-            вона є головним редактором міжнародного літературного видання «Інтелігент»,
-            у жовтні російське видавництво в серії «32 полоси» випустило нову книгу Наталії «Поет епохи динозаврів».



У серпні-вересні Н.Крофтс побувала у 10 країнах Африки, тиждень прожила біля сімей горил, спостерігаючи за ними. Мандрівниця із задоволенням ділилась своїми враженнями, коментуючи відеоряд фотографій, які вона зробила під час подорожі.

Учні поцікавились у Наталії чи доводилось їй зустрічатись із племенами? Які подарунки дарують на Новий рік в Австралії?  Де здобула освіту Наталя? Чи дійсно можна покататись на дошці по піску? За найкраще питання допитливий учень отримав збірку поезій автора «Поет епохи динозаврів».



Слухачі щиро сприйняли емоційно-пронизливі вірші Наталії Крофтс, а поціновувачі таланту поетеси отримали автографи від автора.
Оксана Гунько

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік