01 червня 2013

Пʾять сходинок до читання

1 червня  у залі Херсонського училища культури відбувся Фестиваль волонтерських команд Херсонської області «KsVolonterFest. Сходинка перша». П’ять кращих волонтерських бригад області і міста: Каланчацька, Горностаївська, Голопристанська, Чаплинська та Херсонська поділились своїм досвідом читання з іншими дітьми-волонтерами зі сцени училища у формі концертних номерів.

"Бібліоартватага" Голопристанського районної дитячої бібліотеки запам'яталась 
своїм вмінням читати думки слухачів в залі

І собі на згадку фото (читачка Херсонської  бібілотеки-філії № 22)

З вітальним словом до учасників фестивалю звернулись заступник начальника управління культури ХОДА Ігор Мазур і постійний спонсор заходів бібліотеки, директор торгівельної мережі книжкових магазинів "Учбова книга" Ганна Лісова. Команди нагородили дипломами учасників фестивалю і подарували книги та інтелектуальні ігри. А представники районних бібліотек Херсонщини при реєстрації  отримали дисконтні  картки зі знижкою 10 % від «Учбової книги».  Херсонська бібліотека-філія № 22 для дітей отримала сертифікат  на книги та інтелектуальні ігри на суму 500 грн. Також під час церемонії нагородження були відмічені особисто бібліотекарі, які готували свої команди для участі у проекті «ПрофіСтар».

Волонтерська команда Херсонської бібліотеки-філії № 22 для дітей розповіла 
свою версію детективу по  книзі Катерини Матюшкіної "Кот да Вінчі"

Дійство на сцені вразило маленьких читачів

Команда волонтерів Чаплинської районної бібліотеки для дітей 
вразила своїм задумом: діти розказали одноліткам про особливості волонтерської роботи, озвучивши відомий мультфільм "Кіт у чоботях"


Протягом року сформовані волонтерські бригади із підлітків – учнів 5-9 класів,  читали  кращі твори української та зарубіжної дитячої літератури  дошкільникам і учням 1-4 класів. Волонтери проводили розважальні ігри та конкурси, спрямовані  на заохочення дітей до самостійного та родинного читання. Завдяки пропозиціям волонтерів  фонди бібліотек-учасниць були поповнені сучасною дитячою літературою. Проект триватиме до 2017 року. Щороку із 5 районів будуть запрошені команди волонтерів з усіх 20 районів Херсонщини учасників проекту, тож школярі зможуть оцінити досвід однолітків та презентувати свій.

Команда волонтерів Каланчацької  районної бібліотеки запам'яталась 
активною Машою, героїнею м/ф "Маша та Ведмідь" 

(праворуч) Ганна Лісова - директор мережі магазинів книг "Учбова книга") та
ведуча святкової програми завідувач відділу мистецтв Ольга Крижановська


Волонтерські групи працювали в рамках проекту «П’ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку», який ініціювала Херсонська обласна бібліотека для дітей разом з центральними бібліотеками для дітей – міськими та районними,  управлінням культури Херсонської обласної державної адміністрації. Партнери: Управління та відділи освіти, бібліотеки загальноосвітніх навчальних закладів.


Команда волонтерів Горностаївської районної дитячої бібліотеки

Ігор Мазур, заступник начальника управління культури ХОДА вітає лауреатів фестивалю

Вручення дипломів та вітання учасникам

 Підготувала Оксана Гунько


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік