01 червня 2020

Правила інформаційної безпеки

Сьогодні, 1 червня, у світі відзначають Міжнародний день захисту дітей. Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки вже традиційно в цей день проводить різноманітні просвітницькі та розважальні заходи. Зазвичай - конкурси з подарунками, тематичні імпрези, різноманітні виставкові та фестивальні проєкти. Цьогоріч програму святкового дня формували дистанційні заходи, і серед них - онлайн-тренінг із теми «Медіакомпетентності особистості: факчекінг в період інфодемії». Захід проводився для студентів ІІ курсу Херсонського державного університету - майбутніх психологів, для яких важливим професійним навиком є  розуміння впливу фейкової та маніпулятивної інформації, особливо якщо мова йде про вплив на дітей.
Тренінг провели сертифіковані медіатренери, працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки Ірина Ковач та Ірина Срібна. Комунікація студентів з медіатренерами відбувалась у застосунку Zoom.
Під час онлайн-тренінгу було розглянуто, проаналізовано та досліджено шляхи створення та розвінчення фейків та маніпуляцій в період інфодемії. При виконанні практичних вправ студенти показали високий рівень володіння актуальною інформацією та вміння використовувати здобуті знання на практиці.

Отриманні знання з медіабезпеки студенти зможуть використовувати як під час своїх студентських років, так і  в своїй подальшій діяльності,  працюючи з дітьми вже безпосередньо у школах. Адже діти - найбільш вразливі члени суспільства і, на жаль, у сучасному світі їх інтереси і права часто порушуються. Саме тому молоді спеціалісти, майбутні шкільні психологи, стануть на захисті не лише їхніх прав, свобод та інтересів, а і стануть їхніми наставниками у подоланні викликів і загроз, що зустрічаються в медіапросторі. 
  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік