10 червня 2020

«Пригоди Тілля Уленшпігеля» та його сучасна екранізація

Чергове засідання клубу «Давайте вчити німецьку разом» у застосунку ZOOM ми присвятили любителю витівок та недолугих жартів Тіллю Уленшпігелю, герою середньовічного твору, автором якого ймовірно був Герман Боте. 
Перед засіданням усі учасники клубу отримали домашнє завдання – одне відповідно до прочитаного тексту, друге відповідно до переглянутого однойменного фільму німецьких кінематографістів.

Для роботи ми підготували презентацію, яка включала питання домашніх завдань та граматичні завдання до прочитаного тексту. Ілюстрації презентації мали допомогти нам у роботі, адже вони містили не лише зорові підказки, а й мали невеличкі надписи середньо низько німецькою  мовою, тобто мовою оригіналу. Ми мали змогу порівняти сучасний варіант з оригіналом. Це було дуже цікаво.

Порівнюючи текст розповіді з сучасною екранізацією німецьких кінематографістів 2014 року всі зійшлися на думці, що вони повністю відповідні. Тобто сценаристи фільму Дітер Бонгартц та Леоні Бонгартц разом з режисером Крістіаном Теде не відступили від основної лінії у розповіді. Тому нам було дуже легко дивитися фільм, адже ми повністю переклали усю розповідь.
Дякуємо усім учасникам клубу за чудову роботу та інтерес до читання світової класики. Чекаємо наступних зустрічей.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік