пʼятницю, 16 травня 2014 р.

Ювілейна Шевченкіана триває!

Бібліотекарі читальної зали Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки відзначили Міжнародний день сім'ї у незвичний спосіб, поєднавши дві дати: саме родинне свято та Шевченків двохсотрічний ювілей.

Так, 15 травня першокурсникам ХДУ було презентовано відеопроект Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки «Шевченкіана нашої родини». Молоді люди – майбутні педагоги та батьки – познайомилися із херсонськими сім’ями, які передають від покоління до покоління любов та пошану до Тараса Григоровича та його творчої спадщини.



Було продемонстровано кілька відеороликів, в яких відображена Шевченкіана співочої родини Мазурів, родини поетів Кичинських та Братанів, а також сім'ї Салієнків, в якій прабабусин «Кобзар» бережуть як сімейну святиню.


Почесним гостем свята стала ще одна учасниця проекту – поетеса Надія Звягінцева, яка розповіла не тільки про шевченкіану власної родини, але і представила роботи своїх вихованців – юних поетів із літературної студії «Контур», які присвятили Тарасу свої щирі рядки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік