вівторок, 9 грудня 2014 р.

«Шевченкова спадщина єднає тавричан»

Сьогодні у навчально-виховному комплексі ім. Т.Г.Шевченка відбулися урочистості з нагоди підведення підсумків Року Шевченка на Херсонщині у загальноосвітніх навчальних закладах і бібліотеках, що обслуговують дітей, та гала-концерт учасників обласного марафону читців «Звучи у нашім ріднім краї, безсмертне слово Кобзаря!».


Почесними гостями урочистостей стали:
Січова В.І., радник голови облдержадміністрації,
Гаврилюк В.Г., начальник управління культури облдержадміністрації, 
Меренков В.Ю., заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації, 
Бардашевська А.І., директор Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, 
Кичинський А.І., лауреат Національної премії України ім. Т.Г.Шевченка, 
Марущак А.П., директор телевізійного творчого об’єднання «Скіфія», заслужений журналіст України, 
Лісова Г.В., голова піклувальної ради Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки.


Цей рік був багатий на масштабні обласні заходи до 200-річного ювілею Тараса Григоровича Шевченка. Комунальний заклад «Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки» Херсонської обласної ради у співпраці з Департаментом освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації організував низку масштабних обласних заходів, серед яких:

- обласний марафон читців – учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів «Звучи у нашім ріднім краї, безсмертне слово Кобзаря!» (січень-грудень 2014);

- обласна зональна фахова естафета «Зростання-2014: перспективний досвід шкільних бібліотек» (січень-квітень 2014);

- обласний відеопроект «Шевченкіана херсонських родин» (вересень 2013 - грудень 2014).


Подяками голови облдержадміністрації нагороджені керівники структурних підрозділів освіти райдержадміністрацій та міських рад, чий внесок у відзначення 200-річчя Кобзаря видався найбільш вагомим.

Відомчими подяками також  відзначено ряд освітян та бібліотечних працівників – за кращу організацію заходів у рамках відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка і за власний внесок у популяризацію творчої спадщини Кобзаря.



У програмі гала-концерту прозвучали твори Т.Г.Шевченка у виконанні школярів – учасників обласного марафону читців, учнів загальноосвітніх навчальних закладів, визнаних кращими виконавцями творів Кобзаря у себе в районах, містах, учнів шкіл-інтернатів області.

Окрему частину концерту склали прочитані читцями-авторами поезії, присвячені Т.Г. Шевченку або написані за мотивами його творів. До авторів-дітей приєднали свій голос і дорослі – вчителі, бібліотекарі, письменники-земляки.



Усі школярі – учасники гала-концерту були нагороджені грамотами та книжковими подарунками.

Учасникам обласного відеопроекту «Шевченкіана херсонських родин» вручено книги для сімейних бібліотек та подяки від Департаменту освіти і науки, молоді та спорту і управління культури облдержадміністрації.

Святкового настрою урочистостям додали виступи творчих колективів і солістів, зокрема Херсонського музичного училища, народного художнього колективу, ансамбль танцю «Едельвейс», а також вихованців навчально-виховного комплексу ім. Т.Г.Шевченка.



Урочистості організовані колективом обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, за підтримки Херсонського благодійного фонду «Захист».

Учасники та гості заходу переглянули також розгорнуті у фойє школи виставку дитячої художньої творчості, виставку-перегляд альбомів обласної фахової естафети «Зростання-2014: перспективний досвід шкільних бібліотек» та книжково-ілюстративну експозицію «Шевченко.UA» із фондів обласної бібліотеки для дітей.

Більше фото ви можете переглянути на Фейсбуці.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік