23 грудня 2014

Михайло Лермонтов - поет, драматург, художник...

У 2014 році ми відзначаємо 200-річчя Михайла Юрійовича Лермонтова (1814-1841), що пішов з життя так рано, поета, драматурга, художника, людини. Тож і учасники дискусійного «КіноКлубу» медіа-центру ХОБД ім. Дніпрової Чайки не могли обійти увагою нову кінострічку режисера Максима Беспалого в жанрі історичної реконструкції «ЛЕРМОНТОВ» (2014). Серед багатьох фільмів про генія дана картина була обрана не даремно, адже протягом майже двох століть художньо-історична свідомість творить легенду про Лермонтова, переживає долю, характер, образ поета, „звук“ лермонтовского генія.

На обговоренні піднімалися такі питання, як:

  • широка тематика віршів Лермонтова, адже саме через його твори можна дізнатися історію його духовного зростання і зрозуміти його як поета і людину;
  • створення величезної кількості замальовок з філософськими віршами про життя і смерть, про вічність, про добро і зло, про любов, про дружбу, про природу, про пошуки сенсу життя, про майбутнє і минуле;
  • психологічні протиріччя між поетом і оточуючим  його світом, які поглиблювалися і розширювалися, вони були пов'язані і з особистим життям, і з атмосферою, в якій він жив. 


Вислів однієї з учасниць клубу («Коли читаєш його вірші, охоплює дивне почуття. У них така глибока гіркота і смуток, що серце мимоволі стискається від болю») підхоплений учасниками в дискусії про те, що попри це поет не став похмурим споживачем життя. Він пристрасно любив його, натхнений думками про батьківщину, мріями про свободу, прагненням до дії, подвигів, вчинків. Він був людиною високого розуму, честі і благородства.

Також були прийняті до уваги учасниками клубу і перелік рекомендованих фільмів про життя та за мотивами творчості генія. Михайло Юрійович Лермонтов - одне з дивовижних явищ в літературі. Він загинув, не доживши до 27 років, створивши такі шедеври, які дали йому право увійти до числа великих людей.



Було прийнято рішення, що наступне засідання дискусійного «КіноКлубу» відбудеться в січні 2015 року. Тож чекаємо на вас наші читачі, до нових зустрічей в Новому році!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік