13 березня 2015

"У Перемогу вірили поети"

 12 березня у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки до 71-ї річниці звільнення м. Херсона від німецько-фашистських загарбників відбувся захід «У Перемогу вірили поети». Рядки, опалені війною, представила шестикласникам зі школи № 28 херсонська поетеса, лауреат численних конкурсів, в тому числі військово-патріотичної тематики, Людмила Крижановська.



Разом із ведучою школярі пригадали херсонські пам’ятники, присвячені героям війни та пам’ятним подіям, вшанували героїв-підпільників: хлопчаків із Карантинного, Іллю Кулика, військових командувачів та простих солдатів, що звільнювали наше рідне місто від поневолювачів. Людмила Миколаївна поділилася із дітьми зворушливими історіями про героїв-земляків. Розповіла про сміливу дівчинку-поштарку Тамару Воскобойникову, яка не побоялася, навіть під загрозою смерті, передавати секретні дані нашим розвідникам, про витривалість в’язня концтаборів Сергія Лонського, що, будучи врешті звільненим із полону, пішов добровольцем на фронт.



Почесна гостя заходу прочитала твори із власного доробку: «Таврійська зірка» (про стародавніх захисників нашого краю), «Доблесть» (про генерала В. Маргелова та його солдатів, що першими форсували Дніпро на світанку 13 березня 1944 р.) та «Пам'ять».

Окрім поезій Людмили Миколаївни учні почули щирі рядки про херсонських героїв, авторами яких є письменники-краяни: Алевтина Дрозд, Леонід Марченко, Марк Боянжу та поет-фронтовик Євген Фомін.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік