15 травня 2015

Світ без меж

15 травня у Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім.Дніпрової Чайки в рамках святкування Дня Європи та Міжнародного Дня сім’ї у молодшому відділі зібралося багато гостей. Разом з ДНЗ №5, ЗНЗ № 13 та ДЮКФП №4 була проведена сімейна пізнавально-розважальна програма «Світ без меж», на якій також були присутні і активні читачі нашої бібліотеки. 


І маленькі, і дорослі мали змогу познайомитися із танцями, різними видами спорту, стравами, одягом деяких європейських країн. А допомагала в цьому незвичайна «Євроромашка», яка віртуально переносила всіх присутніх до певної країни.


Звичайно ж подорож почалася з найбільшої країни Європи – мальовничої та чарівної України. Юні патріоти з дитячого садочка присвятили нашій батьківщині чудові вірші та яскравий танок зі стрічками.



Наступною вітала наших мандрівників Австрія. Мелодія чаруючого вальсу та плавні рухи танцівників дали відчути атмосферу балу у старовинному місті Вена.




З кожної подорожі ми завжди на пам'ять беремо сувеніри. Потрапивши до Франції діти разом з батьками зробили і для себе такий сувенір – створили Ейфелеву вежу.


А всі, хто мріє про струнку фігуру із задоволенням потрапили до Швеції – батьківщини спортивної гімнастики. Адже вихованці ДЮКФП №5 показали неймовірно граціозні рухи під час свого виступу.
На тих , хто полюбляє піцу – чекала країна Італія. Цього разу не лише діти мали змогу проявити свою майстерність, а й батьки, тому що саме вони виступали шеф-кухарями у конкурсі «Вправний піццайоло». Врешті решт було створено три найсмачніших піци.




А де ж живуть королі і королеви? Звичайно ж у Великобританії. Саме тут відбулася зустріч з найулюбленішим казковим героєм – Вінні-Пухом. А місіс Баклі разом з дітьми провели для батьків і глядачів пісенний майстер-клас з англійської мови.
В кожній європейській країні є свої улюблені види спорту. Тож випробувати свої сили у хокеї вирішили читацькі родини. Звичайно ж перемогла дружба!



Окрасою заходу стала вікторина «Галопом по Європі», адже саме тут всі гості і учасники мали змогу показати свої знання. Всі питання, що були представлені у колесі фортуни отримали вичерпні відповіді.
Але, найяскравішим моментом став фінальний флеш-моб «Україна - це Європа», під час якого і діти, і батьки, і гості виконали популярний європейський танок «Бугі-вугі».




Захід пройшов на «одному диханні»,позитивні емоції і радісний настрій не дали жодної хвилини для суму. Тож, бажаємо кожній родині щастя, любові, творчої наснаги, адже родина – це країна, а країна – це життя!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік