19 травня 2015

В EXклюзивному стилі



Інтегрований урок «Створено в EXклюзивному стилі» вже не один раз проводили працівники відділу естетичного виховання для різних груп користувачів.
Цього разу учасниками арт-години стали наші маленькі друзі – учні 4 класу НВК імені Т.Шевченка м. Херсона,  і мова йшла про архітектуру.
Школярі дізналися, що означає слово «архітектура» (мистецтво проектувати та будувати різноманітні споруди й ландшафтні комплекси красиво, міцно та корисно) і  хто такі архітектори (талановиті люди, які створюють такі будівлі).
Красиві, виразні будівлі  привертають до себе увагу, запам’ятовуються.
У минулі часи архітектори вміли на диво вдало “вписувати” свої витвори в навколишню природу. Прикладом того є Софіївський собор та Будинок з химерами у Києві, Костьол Босих Кармелітів у Бердичеві, Софіївський парк в Умані та інші чудові витвори архітектурного мистецтва.
А ще учні побачили будівлі бібліотек, які стали справжніми шедеврами архітектури: це і бібліотека в Канзас-Сіті (Книжкова полиця), бібліотека-голова у Франції, бібліотеки – "літаючі тарілки" у Казахстані та в Італії, бібліотека – шапка мухомора у Чехії, бібліотека-"кубик-рубик" у Білорусі та багато інших.
Чудові незабутні приклади архітектури стали поштовхом до самостійної творчої діяльності четвертокласників.

І закипіла робота! Треба ж побудувати споруду, яка б була гарною та міцною. Хто ж переможе – команда дівчаток чи хлопчиків?

Можна сказати, що у створені власноручних арт-об’єктів перемогла наполегливість та фантазія!

Ангеліна Вєтрова,
головний бібліотекар відділу естетичного виховання


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік