14 травня 2015

Ключі від бібліотеки

В рамках Обласної акції «Кожна дитина талановита» у Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім.Дніпрової Чайки проведено комплексний захід – гру-компас «Ключі від бібліотеки». Дітей з усіх сіл Білозерського району та смт Білозерки бібліотекарі зустрічали у вестибюлі, звідки і починалися всі дива. Навіть екскурсії по бібліотеці були незвичайними, з елементами інтерактиву, з важливою корисною інформацією, захованою між цікавинками. І все це невипадково, тому що пізніше, коли підводилися підсумки, вже дітям потрібно було самим, змагаючись між собою, показати свою уважність, зацікавленість і те, як вони засвоїли усе побачене і почуте.




У секторі літератури іноземними мовами є можливість тримати в руках книги на 57 мовах світу. У відділі естетичного виховання живуть музи та «Чеширській кіт» (саме таку назву має літературний театр-студія). У секторі періодичних видань можна уявити себе Гаррі Поттером, тримаючи в руках його справжні шахмати. «Смачні» книги можна «скуштувати» в «Бібліокафе» на абонементі під час обговорення їх змісту. Проявити свої приховані здібності запрошує інтернет-центр під час засідань детективного клубу «Справа №…». Відділ обслуговування учнів 5-9 класів ревно і старанно зберігає книги, що в усьому світі найчастіше крадуть в бібліотеках. А от книги нестандартного формату, та такі, що не завжди їх вигляд і зміст можна собі уявити, чекають дошкільників та учнів 1-4 класів у відділі обслуговування цієї вікової категорії користувачів. І, звичайно, наші гості мали змогу прийняти участь у «Іграх патріотів Херсонщини».

Ми знаємо, що всі діти – видатні та талановиті. А інакше й бути не може. Тож після екскурсій та змагань наші гості у самій великій залі перетворилися на емоційних глядачів та уважних слухачів, тому що потім лунала музика і почалась музично-хореографічна казка. До глядачів приєдналися вихованці НВК ім.Т.Г.Шевченка. З концертними вокальними і танцювальними номерами, а також інсценізацією казки до нас завітали зовсім юні таланти із Херсонської школи мистецтв №1 разом зі своїми концертмейстером, хореографом та викладачем вокалу.
 
 
Оскільки вистава демонструвалась по найулюбленішій казці усіх дітей «Попелюшка», спочатку потрібно було розібратися з одним питанням: хто ії автор? Отже, зрозумівши, що брати Гримм – це не письменники, а вчені, фольклористи; що Шарль Перро був дуже серйозним чоловіком – першим заступником міністра Франції та адвокатом, і під своїм імям він так і не наважився опублікувати записані ним казки; згадавши, хто написав сценарій до відомого радянського фільму «Попелюшка», і хто був головним героєм у одноіменному мультфільмі студії Уолта Діснея, переглянувши книги про Попелюшку різних форматів та років видань – наші гості упевнились, що казка живе, і кожен її розповідає на свій лад. Саме такий, свій, варіант «Попелюшки» показали діти школи мистецтв. Тож день пройшов цікаво, насичено, емоційно й пізнавально.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік