30 вересня 2015

Формула успіху Людмили Крижановської

«Стань чемпіоном читання!» - cаме під таким гаслом 28 вересня відбулася зустріч із херсонською поетесою, казкаркою, лауреаткою багатьох літературних премій Людмилою Крижановською. Цей захід був приурочений до двох важливих подій – до Всеукраїнського дня бібліотек та до 60-річного ювілею пані Людмили.


За допомогою вікторини п’ятикласники із херсонської спеціалізованої школи № 52 відгадали теми творів Людмили Миколаївни, які стосуються природи та історії рідного краю: вірші «Асканія Нова», «Дніпро», «Море», сказання «Легенда про Херсон і Магніт Білобережжя». Особливо зацікавилися діти екологічними казками гості та історією їх створення - «Казками матінки Верби» та «Сказаннями Великого Потьомкінського острова».



Бібліотекарі допомогли пізнати дітям різні грані творчості Людмили Крижановської. Її представили і як поетесу, і як казкарку, і як дослідника, і як талановиту перекладачку. І, звичайно, як віддану шанувальницю книг, яка не уявляє свого життя без щоденного читання.



Людмила Миколаївна порекомендувала топ-5 кращих книг, які варто прочитати присутнім на заході дітям. А саме: патріотичну повість Л. Марченка «Клятве остались верны», казки С. Савицької, оповідання про природу В. Біанкі, «Малий Кобзар» Т. Шевченка та пригодницький «Зоряний корсар» О. Бердника.

головний бібліотекар 
відділу обслуговування читачів-учнів 5-9 класів 
Юлія Чернієнко

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік