вівторок, 20 грудня 2016 р.

Смаколики для книжкових гурманів від Дари Корній

I Південний фестиваль «Книжковий Миколай» подарував херсонцям унікальну можливість – зустрічі з письменниками, які приїхали із різних міст України.

Разом із своїми колегами зі Львова завітала «мальфарка української літератури» Дара Корній.

Херсон зачарував Дару і в цьому році вона вже вдруге приїхала до нашого міста. В квітні письменниця була в якості почесного члена журі міжнародного конкурсу «Фант-Фест» і власноруч вручала нагороди юним письменникам.



У переддень Дня Святого Миколая всі в очікуванні дива, подарунків та солодощів. Учасники фестивалю потрапили до чарівної країни разом з Дарою Корній, в якій кожна книга перетворилась на смаколики для книжкових гурманів.

Цукерки «Біла магія», за допомогою яких можна перенестись у просторі і часі, розігнати хмари, і навіть запросити сніжинки на вальс. Це відомий роман «Гонихмарник», який став лауреатом конкурсу «Коронація слова» у 2010 році.

Цукерки «Асорті», всередині яких різна начинка – біла, темна та чорна шоколадна, нагадують серію книг «Зворотний бік Світла», «Зворотний бік Сутіні», «Зворотний бік Темряви».

Смакуючи цукерки «Зоряне сяйво», можна уявити, що шоколадна складова – це вишукана проза Дари Корній, а ніжна начинка – поетичне оздоблення Люби Долик в романі «Зірка для тебе».

«Твікс» - солодка парочка або мікс двох авторів, які створили два романи: «Зозулята зими» та «Крила кольору хмар».

Цукерки, виготовлені з розплавленого цукру, змішаного з підсмаженими горіхами: грильяж, метеорит. Вони різні за смаком, але головне, щоб всередині були міцні горішки. Міцні горішки – чоловіки, яких називають чугайстрами і з якими не завжди щастить жінкам, як і головній героїні роману «Щоденник Мавки».

Є цукерки виключно для дорослих: трюфелі і навіть пляшечки з коньяком. Вони нагадують солодке кохання, яке п’янить і про яке можна прочитати у книзі «Тому, що ти є».




Пригостились діти і справжніми смаколиками – пряниками, які кожен брав із святкового кошика. Обираючи пряник, учасники фестивалю повинні були задавати запитання Дарі Корній. Останній пряник у вигляді Святого Миколая отримала письменниця на згадку про I Південний фестиваль у Херсоні.

На запитання «Чим Ви порадуєте своїх читачів у найближчий час?», Дара Корній розкрила секрет, що готує до друку ілюстровану енциклопедію «Духи природи». Після заходу творчі люди та прихильники магічного слова Дари Корній оточили письменницю, спілкувались, отримували автографи і висловили надію, що в новому році ми в Херсоні будемо презентувати її нову книгу.

До нових зустрічей!


Вікторія Сломчинська,
завідуюча відділом обслуговування учнів 5-9 класів 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік