08 грудня 2016

Скарбниця народної мудрості

Програму із саме такою назвою підготував відділ естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки для учнів початкових класів ЗНЗ № 37, адже у школі проводиться Тиждень усної народної творчості.

Зустріч дітей з книгою вийшла цікавою, незвичайною. Саме у книгах зберігаються знання про життя і природу, давні звичаї, традиції людей, казки, легенди, загадки, пісні, приказки та прислів’я, одним словом, скарби творчості народу.

До учнів перших та других класів у гості прийшла Казка. Щоб перевірити, чи добре діти знають українські народні казки, вона запропонувала виконати завдання, з якими, до речі, всі справилися: вправно відгадували загадки про казки, допомогли казковим героям подолати перешкоди, визволили з-під чар казкові предмети, а переглянувши мультик «Рукавичка», ще й здійснили постановку цієї казки.





Для старших діток бібліотекарі підготували фольклорну конкурсно-ігрову програму.

Головними героями стали Баба Яга і Казка, було обрано команди «Дотепники» і «Розумники», було і справжнє журі. Скільки різних пригод траплялося на шляху до розв’язання завдань. Баба Яга спочатку переплутала Казці доріжки, а потім придумувала капосні запитання. Незважаючи на це, діти довели, що вміють швидко скоромовити скоромовки, знають прислів’я, добре знайомі з казками, швидко справилися із загадками, показали, як вміють виражати емоції та ще й заспівали колискових.





За результати проведених конкурсів журі встановило, що діти справжні знавці народної мудрості, всі команди отримали дипломи.


P.S. А ідею проведення заходу ми придбали у ЦБС для дітей м. Ізмаїл на ярмарку інноваційних ідей 2016 року. Щиро дякуємо, колеги!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік