09 грудня 2016

Зустріч під знаком Поезії

Восьмого грудня у Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки відбулася зустріч із херсонським поетом, перекладачем, редактором, лауреатом літературних конкурсів та фестивалів Надією Звягінцевою.


Восьмикласники зі школи № 48 познайомилися із гранями творчості запрошеної гості.


Прослухавши фрагменти віршів зі збірочки «Херсон в стихах и фотографиях», школярі упізнали історичні постаті нашого міста. Довідавшись про серію «Літературні скарби Херсонщини», зіставили назви книг та їх тематику, відгадали прізвища письменників, твори яких вийшли в рамках серії.

Надія Звягінцева натхненно прочитала зворушливі поезії з власного доробку: серед них – абетковий вірш «Кольорова казка», вірші «На родину», «Август», «Посвящение Марине Цветаевой», вірш за мотивами творчості Ліни Костенко «Послухаю цей дощ», переклад її поезії тощо.

Гостя також познайомила слухачів із творчістю улюбленого поета – новокаховчанина Анатолія Бахути, продекламувала незабутні для неї вірші.

Представила вона і роботу бібліотечної літературної студії «Контур», яку очолює вже п’ять років.

Надія Дмитрівна розповіла про численні творчі конкурси та фестивалі для юних авторів (ФантФест, «Поетичний камертон Ліни Костенко») та запросила тих, хто пише, взяти у них участь.



Гостя люб’язно порекомендувала восьмикласникам для прочитання топ 5-ку книг:

1. Фантастичні твори Рея Бредбері.

2. «Шагреневу шкіру» О. де Бальзака.

3. Роман «Портрет Доріана Грея» О. Уйальда.

4. Твір у жанрі етнофентезі «Гонихмарник» Дари Корній.

5. Роман С. Пантюка «Війна і ми», відзначений премією «Коронація слова».

Наприкінці зустрічі підлітки та вчителі вишукалися в чергу до авторки за автографами, а потім сфотографувалися з нею на згадку.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік