19 грудня 2012

Добрі дива несе нам зима!


19 грудня 2012 року у залі Херсонського державного будинку художньої творчості відбувся святковий фінал Всеукраїнського регіонального конкурсу «Найкращий відгук на сучасну дитячі прозу»  - «Добрі дива несе нам зима!»

4-й рік поспіль київське видавництво «Грані-Т» (спонсор) та Херсонська обласна бібліотека проводять цей конкурс з метою заохочення учнів до систематичного читання сучасної української літератури (не раніше 2008 р. видання).
Глядачів і почесних гостей у залі чекало театралізоване дійство «Добрі дива несе нам зима», постановкою якого займався колектив Херсонської обласної бібліотеки для дітей. Школярі щиро сприймали слова казкових героїв, із задоволенням відповідали на запитання Святого Миколая, Принцеси, вигукували своє незадоволення нечемною поведінкою Хитрюні, який обдурював присутніх і навіть повертали голови у кінець залу, щоб побачити падаючу зірку, яку Звіздар подарував Святому Миколаю!

Співробітники ХОБД на сцені - зірковий час!

З рук відомих людей Херсона номінанти отримали набори книжок і дипломи.  А головний приз – ноутбук отримала Савка Дар’я, учениця 5-В класу Херсонської спеціалізованої школи I-III ступенів № 24 із поглибленим вивченням математики, фізики та англійської мови за відгук на книгу  Івана Андрусяка «Сорокопуди, або Як Ліза і Стефа втекли з дому». (Бібліотекар Зарубаєва Олена Василівна, учитель Анкудінова Оксана Володимирівна).

Майстерна гра Ірини Ковач (у ролі Хитрюні)


Присуджені місця у конкурсі:
ІІ місцеМашталер Анастасія, учениця 4-а класу Голопристанської гімназії № 2 Херсонської обласної ради  за відгук на книгу  Ольги Мальчиної «Візит Діда Мороза»;
ІІІ місцеПаскальна Анастасія, учениця 4-в класу Скадовської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Скадовської міської ради  за відгук на книгу Тетяни Щербаченко «пуп Землі, або Як Даринка світ рятувала».

Вдячна публіка реагувала гаряче у холодній залі

В окремих номінаціях відзначені роботи:
В номінації «Шанувальник сучасної дитячої прози»
Юдіної Дарини, учениці 5-а класу гімназії НВК «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради  за відгук на книгу К.Булах «День кота»;

В номінації «Найкраще оформлення»
Фоменкова Олексадра, учня 4 класу Радгоспнської загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів за відгук на книгу Богдана Жолдака «Капосні капці»

Савка Дар’я - переможиця обнімає головний приз ноутбук

Кайдашової Юлії, учениці 5 класу Красненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Скадовського району за відгук на книгу Олександра Дерманського «Життя видатних дітей»

В номінації «За щирість та самобутність»
Корж Тетяна, учениці 5-б класу Голопристанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 3, за відгук на книгу Любка Дереша «Дивні дні Гані Грак».

Машталер Анастасія (2-е місце) і Савка Дар’я (1 місце)

53 роботи оцінило професійне журі, головою якого був Кичинський Анатолій Іванович, письменник, лауреат Національної премії ім. Т.Шевченка в галузі літератури. Роботи були оформлені у різноманітних формах і жанрах, з аплікаціями, у техніці квілінгу. 
Оксана Гунько

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік