06 грудня 2012

Молодіжна скайп-конференція


5 грудня з 14.00 у Херсонській обласній бібліотеці пройшла Skype-конференція між лідерами учнівського самоврядування Херсона, Донецька, Тернополя та Сімферополя на тему «Молодіжний лідерський рух – шлях до якісного місцевого самоврядування». Ініціаторами обміну досвідом виступило управління освіти Херсонської міської ради.

Одночасно у трьох залах бібліотеки голови учнівського самоврядування Херсона, Донецька, Тернополя та Сімферополя спілкувались з представниками міського самоврядування цих міст. Разом з учнями у скайп-конференції брали участь заступник міського голови, депутат Комсомольської районної ради у м.Херсон Сергій Черевко, начальник управління освіти Херсонської міської ради Юрій Ніконов, голова комісії з питань освіти, культури, туризму, спорту та у справах молоді Володимир Новгородський.


Юрій Ніконов начальник управління освіти Херсонської міської ради, 
активісти шкільних парламентів м.Херсон

Херсонці ділились успіхами учнівських парламентів: робота з дітьми з особливими потребами, діяльність інтелектуальних клубів, оздоровчі акції, правові заходи та ін. Під час скайп-спілкування школярі визначили список книг, які необхідні сучасному лідеру і відразу рекомендували один одному. Юрій Ніконов рекомендував серію ЖЗЛ школярам із Сімферополя та херсонським учням. А Сергій Черевко згадав казку «Золотий ключик», акцентуючи увагу на еволюції головного героя від поліна до менеджера, який керував маленьким колективом.

Сергій Черевко, заступник міського голови Херсона, -
учасник конференції з юними донеччанами

Цікавим досвідом поділились учні старших класів з Тернополя. Своїм найбільшим досягненням вони вважають створення молодіжної ради, яка є консультативно-дорадчим органом Тернопільської міської ради та її виконавчого комітету з питань молодіжної політики. Завдяки власній ініціативі молоді тернопільчани спілкуються з учнями європейських шкіл, розширюють уявлення про життя ровесників з країн Європи, проводять різноманітні акції. Про одну з таких акцій розповіли члени громадської організації «Молода Просвіта», вони побували у колонії для неповнолітніх з концертом.

Активісти Херсонського міського учнівського парламенту
спілкуються з колегами із Тернополя

Херсонська обласна бібліотека для дітей і надалі проводитиме скайп-спілкування з різних тем за участю молоді.

Оксана Гунько

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік