02 квітня 2013

Пташиний вернісаж у бібліотеці


1 квітня 2013 року об 11.00 та о 16.00 у Херсонській обласній бібліотеці для дітей до Міжнародного дня птахів відбулася серія майстер-класів від молодої херсонської художниці Валерії Москвітіної-Дмитрієвої.
Як малювати на комп’ютері? Які програми потрібно знати? Які секрети малювання відомі художникам?
Про це дізналися відвідувачі бібліотеки під час майстер-класів. Третьокласників зі школи № 15, вихованців Школи мистецтв № 1 та постійних читачів зустрічали бібліотекарі та сама художниця.



Розпочалися творчі зустрічі із невеличкої екскурсії холом другого поверху бібліотеки, де експонується виставка робіт учнів Школи мистецтв № 1. Ця серія картин про чарівних і дивовижних птахів «Знайомі незнайомці». Виконані вони у різних художніх техніках. З цими малюнками можна ознайомитись і на сайті нашої бібліотеки завдяки віртуальному пташиному вернісажу за посиланням: http://www.library.kherson.ua/ptahy/ptahi.html, і вживу, бо протягом квітня нашу бібліотеку будуть прикрашати пташині шедеври майбутніх художників! Тож запрошуємо всіх бажаючих відвідати бібліотеку і насолодитись красою диво-птахів!



Ще у цей день на юних художників чекала серія ігрових завдань про пернатих друзів. Школярам стали до душі і «Зоокараоке» (діти залюбки відгадували пташку за її співом), «Небесні силуети» (за силуетами), «Веселкове розмаїття» (за пір’ям), а також рубрики «Пташиний кінозал», «Загадкові співаки» і «Знайомий погляд».
Під керівництвом художниці Валерії Москвітіної відвідувачі майстер-класів навчилися малювати казкових птахів: фарбами на папері та на електронному полотні інтерактивної дошки. Спільними зусиллями у програмі Paint по черзі їм вдалося зобразити незвичайну, проте симпатичну пташку.
А в кінці зустрічі бібліотекарі розповіли юним художникам легенду про чарівного синього птаха, який виконує щирі бажання. Тож діти та їхні батьки залюбки записували власні мрії на зображеннях синіх птахів і розміщували чарівних створінь на вічнозеленому дереві бажань.
Юлія Чернієнко,
бібліотекар відділу Інтернет-послуг


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік