27 квітня 2013

Круглий стіл щодо присвоєння бібліотеці ім.Дніпрової Чайки


26 квітня 2013 р. у Херсонській обласній бібліотеці для дітей відбувся круглий стіл щодо присвоєння книгозбірні імені Дніпрової Чайки. Серед учасників були науковці і педагоги, архівні працівники, студенти, представники громадських організацій. З 15 лютого 2013 р. тривало громадське обговорення цього питання, яке завершилось 26 квітня .




Питання про присвоєння обласній дитячій бібліотеці імені Дніпрової Чайки уперше було підняте ще в 2010 році:  Херсонська обласна рада ухвалила рішення щодо присвоєння Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки» і це звернення було розглянуте та погоджене у Міністерстві культури і туризму та у Міністерстві економіки України.
На заваді остаточного вирішення питання стало розпорядження Кабінету Міністрів України «Про тимчасове припинення розгляду питань присвоєння імен».




Зараз же, із ухваленням нового порядку цієї процедури, колектив бібліотеки знову повернувся до вирішення питання про присвоєння бібліотеці імені письменниці. У 1895-1908 рр. Дніпрова Чайка (справжнє імʾя Людмила Олексіївна Василевська-Березіна) проживала на таких вулицях Херсона: Грецька (тепер - вулиця Леніна) та Гімназична (нині – Червоностудентська), де зараз і знаходиться Херсонська обласна бібліотека для дітей. Творчість Дніпрової Чайки тісно пов’язана з містом, науковці та студенти пишуть дослідницькі роботи, які стосуються доробку письменниці та поетеси.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік